luni, 10 septembrie 2012

Review - Pudra de argila Aslavital pentru tratamente cosmetice





Ce spun ei :

Pentru obtinerea unor masti cosmetice, pudra de argila speciala se poate amesteca cu diferite sucuri de fructe, legume, cu iaurt, lapte, miere de albine, ulei de masline, galbenus de ou in functie de tipul de ten.

Prin calitatile sale, Argila speciala, este un produs cosmetic de mare valoare, care poate fi folosit cu succes in tratamentul tuturor tipurilor de ten, chiar si in cazutile celor sensibile si in tratamente cosmetice naturit\ste, resectiv in prepararea unor masti instant.

Ce spun eu:

Folosesc de ceva timp mastile cu argila de la Aslavital si sunt chiar multumita de efectele lor asupra tenului.

Ambalaj:  Pudra se gaseste intr-o cutiuta draguta, clasica si este grupata in 10 plicuri, fiecare de 20 grame, daca nu ma insel. Un plic imi ajunge pentru vreo 3-4 folosiri, dar depinde daca aplicati doar pe fata, sau pe fata si decolteu. Eu de regula aplic doar pe fata si folosesc cam 1/4 dintr-un plic, pe care-l strang apoi bine sa nu curga pudra si-l pun inapoi in cutie.

Preparare : Modul de preparare este foarte, foarte simplu si rapid : intr-un bol de sticla torn pudra, apoi adaug putina apa ( sau ce doriti ) si amestec cu o lingurita de lemn pana se omogenizeaza. Nu uitati ca nu trebuie sa folositi ceva din metal sau plastic, deoarece isi pierde din proprietati! Eu am luat in principal pudra pentru a-mi face masti pentru un ten gras cu tendinte acneice, de aceea amestec doar cu apa potabila. Deoarece am si tenul gras uneori mai amestec si cu suc de citrice, obtinand astfel o masca astringenta. In functie de tipul de ten se poate amesteca efectiv cu orice: sucuri, apa minerala, miere, etc.

Folosire : Pentru tenul acneic este recomandat timp de 7 zile sa se faca o masca pe zi, iar apoi de 1-2 ori pe sapptamana.   De regula, fac o masca pe saptamana, pentru ca folosita prea des imi usuca obrajii si nu prea imi place.  Nu cred ca are relevanta momentul zilei : stiu fete care fac masca dimineata, altele, seara, altele inainte de baie. De obicei eu imi fac masca imediat dupa baie pentru ca atunci am porii deschisi.  De asemenea, durata aplicarii difera: eu o las cam 15-20 min maxim pe fata, deorece imi usuca fata daca o las mai mult si ma inrosesc pe obraji. Dar stiu care lasa 10 min sa 30 minute. Dupa ce trece timpul, o curat cu o discheta demachianta umeda. Mi se pare cel mai usor de curatat asa.

Efecte :  Dupa folosire, piele ramane curata si foarte fina la atingere.  Pe o durata mai mare de timp, am observat ca reduce putin din excesul de sebuum. Totodata, reduce numarul cosurilor. Nu pot spune ca previne aparitia lor, dar in mod sigur apar mai putine de cand o folosesc. Insa nu a avut efecte miraculoase in privinta lor sau a sebumuului, doar o ameliorare. Recunosc, in ziua cand o folosesc, daca ma machiez ulterior nici vorba sa-mi luceasca fata timp de ore bune. Pacat ca nu se mentine efectul macar pe cateva zile.

Concluzii : All in all, o recomand. Mie-mi place, mai ales ca nu m-am asteptat la o minune dupa folosirea ei. Sunt constienta ca exista mult mai multe variabile pentru un ten curat si frumos. O imbunatatire am observat totusi, de aceea continui sa o folosesc si v-o recomand.

3 comentarii:

Rutina mea de ingrijire a tenului « Beauty call … spunea...

[...] care ar putea usca tenul. O data pe saptamana imi fac si o masca cu argila de la Aslavital (review aici) . Daca mai prind si alte masti, mi le fac de regula dupa ce ies de la dus. Si iarna probabil voi [...]

It's Friday Somewhere spunea...

O s-o incerc si eu , zic asta de vreo doi ani :))

Portraitinblack spunea...

:) si eu m-am pornit greu.. Insa acum recomand mai degraba argila verde, am luat-o de pe Elemental.ro.

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Beauty call... | by TNB